Italiensk smörgåstårta

I vår familj älskar vi smörgåstårta och det behöver absolut inte vara nåt vi ska fira för att jag ska slänga ihop en smörgåstårta bara så där. Här kommer en italiensk variant av smörgåstårta. Mycket smarrig måste jag säga! :P
Fyllning:
20 skivor ljus formfranska
1 stor burk cremé fraiche naturell
1 ask cremé bonjour med tacosmak
1 ask creme bounjour eller 1 ask philadefiaost naturell (till garneringen)
1st mozarellaost
6 st soltorkade tomater i olja
1 förp. vitlökssalami eller pepparsalami
Salt & Peppar
GÖR SÅHÄR :
Ta fram en bunke och häll i cremé fraichen och asken med cremé bonjour. Finhacka salami, de soltorkade tomaterna och mozarellaosten. Blanda allt väl. Smaka av med salt & peppar.
Ta fram en rund springform ca 25cm diameter. Kantskär alla brödskivor och lägg ett lager bröd i botten på formen. Pussla.
Bred på ett lager fyllning och fortsätt så med två lager fyllning till, avsluta med ett lager bröd. Tryck ihop tårtan lätt i formen så den ”sätter sig” lite och täck med plastfolié och förvara i kylskåpet över natten.
Dagen efter, ta bort springformen försiktigt. Täck tårtan med cremé bonjour eller philadefiaost. (Det går lättare att bre ut om du blandar i en klicka med creme fraiche).
Garnera med :
1/2 -1 påse ruccola ca 50g
10 st mini plommontomater
100g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
100g tunnskivad pepparsalami/vitlökssalami
Ät och njuuuut!! =)