Parmensankyckling med tomatris



Du behöver:
4 kycklingfiléer
½ dl vetemjöl
2 ägg
2-3 dl riven lagrad ost, parmensan
1 tsk salt
vit eller svartpeppar
½ tsk paprikapulver
1 msk flytande margarin

Tomatris:
1 gul eller röd lök
500g krossade tomater
3 dl ris
1 tsk salt
1-2 tsk basilika
vit eller svartpeppar

Börja med tomatriset. Skala och finhacka löken. Häll tomater, ris, lök, salt, basilika och vatten i en kastrull. Koka under lock på svag värme. Koktid se förpackningen.

Vik ut kycklingfiléerna och platta till dom lite tex med knuten hand.
Blanda ägg, ost och kryddor till en smet. Vänd filéerna först i vetemjölet, sedan i ostsmeten.
Stek filéerna i omgångar på medelstark värme, ca 3 min på varje sida.

Servera kycklingen med tomatris och en blandad sallad.

Ät och njut! =)

Italiensk smörgåstårta



 I vår familj älskar vi smörgåstårta och det behöver absolut inte vara nåt vi ska fira för att jag ska slänga ihop en smörgåstårta bara så där. Här kommer en italiensk variant av smörgåstårta. Mycket smarrig måste jag säga! :P

Fyllning:
20 skivor ljus formfranska
1 stor burk cremé fraiche naturell
1 ask cremé bonjour med tacosmak
1 ask creme bounjour eller 1 ask philadefiaost naturell (till garneringen)
1st mozarellaost
6 st soltorkade tomater i olja
1 förp. vitlökssalami eller pepparsalami
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Ta fram en bunke och häll i cremé fraichen och asken med cremé bonjour. Finhacka salami, de soltorkade tomaterna och mozarellaosten. Blanda allt väl. Smaka av med salt & peppar.

Ta fram en rund springform ca 25cm diameter. Kantskär alla brödskivor och lägg ett lager bröd i botten på formen. Pussla.
 Bred på ett lager fyllning och fortsätt så med två lager fyllning till, avsluta med ett lager bröd. Tryck ihop tårtan lätt i formen så den ”sätter sig” lite och täck med plastfolié och förvara i kylskåpet över natten.

Dagen efter, ta bort springformen försiktigt. Täck tårtan med cremé bonjour eller philadefiaost. (Det går lättare att bre ut om du blandar i en klicka med creme fraiche).

Garnera med :
1/2 -1 påse ruccola ca 50g
10 st mini plommontomater
100g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
100g tunnskivad pepparsalami/vitlökssalami

Ät och njuuuut!! =)


Världens bästa Farinlimpa!




Då kör vi i gång matbloggen ! =)


Super goda limpor!
En klar favorit här hemma.

FARINLIMPA (4 stora limpor)

2 pkt jäst för söta degar
1 l fingervarm mjölk
500 g farinsocker (1 paket)
4 ägg
ca: 2 kg rågsikt

Smula ner jästen i en degbunke.
Värm mjölken till 37grader.
Späd ut jästen med hälften av mjölken så att den löser sig.
Blanda i resten av mjölken och ingredienserna.
Knåda till en smidig deg.
Låt jäsa ca: 40 min, baka ut fyra limpor på en och samma plåt på bakplåtspapper, låt jäsa ytterligare 30 min, grädda i 175 grader i ca 40min., pensla med sirapsvatten (hälften sirap hälften vatten) direkt dom kommer ut från ugnen.

Ett tips är att tillsätta lite russin om man vill. =)




Världens godaste kladdkaka!



300 g margarin
250 g mörk block choklad eller annan mörk choklad med bra kakao halt
6 dl vetemjöl
10 dl strösocker
6 tsk vaniljsocker
4 krm salt
½-1 dl kakao
8 ägg


Smält margarinet i en 2 l kastrull, hacka och rör ner chokladen och låt den smälta helt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner hälften i kastrullen och rör om väl. Jag brukar använda en slickepott. Knäck ett ägg i sänder och rör om. Sikta ner resten av de torra ingredienserna och rör om till en slät smet.

Grädda i långpanna 20x30cm på bakplåtspapper, 150grader i ca 45minuter  i nedre delen av ugnen.
 Kolla med sticka när den någorlunda börjar stadga sig.
Kakan blir 5cm hög.
Denna kaka blir bäst om den får stå och svalna i kylen sen en stund. Låt den dock svalna på bänken först.
Bitarna blir finare om den får kallna. Skär i önskad storlek.

Servera med mariannefluff.

3 dl vispgrädde
100g mariannegodis, finkrossad

Värm grädden (får ej koka) och rör ner godiset. Rör om tills godiset har smält.
Häll över i en bunke och ställ in i kylen i minst 6 timmar.
Vispa upp grädden och servera till kakan.

Dulce de leche




Älskar du gräddkola, choklad, grädde och banan så är detta något för dig. Ta en sked, smaka, blunda och njut! I detta recept har jag valt att göra flera små bakelser i stället en stor tårta. Tillfredsställelse för både ögon, magen och gommen.


3 st Ägg
1,5 dl Strösocker
1 tsk Ögon bakpulver
1-2 msk Ögon kakao
3/4 dl Potatismjöl
2 st Kondenserad mjölk på burk
4 st Bananer
3 dl Vispgrädde
pistagenötter, hackade
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl och rör ner i ägg smeten. Vispa till en jämn smet.

Häll ut i en bakplåtsklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 5 min i 250 grader.

Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna. Ta en rund springform och tryck ut en rundel ur kakan och sätt tillbaka rundeln i springformen.

Koka burkarna med kondenserad mjölk i ca 2,5 timme. Kom ihåg att burkarna ska vara vatten täckta hela tiden annars blir det tryck i burkarna. Ta bort etiketterna innan.

Nu har den kondenserade mjölken blivit kola/toffee i burken. Häll bort vattnet och låt burkarna svalna. Du kan koka burkarna dagen innan.

Bred nu på kola/toffeen på chokladbotten och skiva på bananer.

Vispa grädden och bred den ovanpå bananerna. Tips! Använd smörpapper runt kanterna i formen.

Ställ i frysen i ett par timmar. Ta ut en stund innan servering.

När det är dags att servera, pudra med en ½ matsked ögonkakao och strö ev. på hackade pistagenötter.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0