Parmensankyckling med tomatris

Du behöver:
4 kycklingfiléer
½ dl vetemjöl
2 ägg
2-3 dl riven lagrad ost, parmensan
1 tsk salt
vit eller svartpeppar
½ tsk paprikapulver
1 msk flytande margarin
Tomatris:
1 gul eller röd lök
500g krossade tomater
3 dl ris
1 tsk salt
1-2 tsk basilika
vit eller svartpeppar
Börja med tomatriset. Skala och finhacka löken. Häll tomater, ris, lök, salt, basilika och vatten i en kastrull. Koka under lock på svag värme. Koktid se förpackningen.
Vik ut kycklingfiléerna och platta till dom lite tex med knuten hand.
Blanda ägg, ost och kryddor till en smet. Vänd filéerna först i vetemjölet, sedan i ostsmeten.
Stek filéerna i omgångar på medelstark värme, ca 3 min på varje sida.
Servera kycklingen med tomatris och en blandad sallad.
Ät och njut! =)
Kommentarer
Trackback