Världens godaste kladdkaka!

300 g margarin
250 g mörk block choklad eller annan mörk choklad med bra kakao halt
6 dl vetemjöl
10 dl strösocker
6 tsk vaniljsocker
4 krm salt
½-1 dl kakao
8 ägg
Smält margarinet i en 2 l kastrull, hacka och rör ner chokladen och låt den smälta helt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner hälften i kastrullen och rör om väl. Jag brukar använda en slickepott. Knäck ett ägg i sänder och rör om. Sikta ner resten av de torra ingredienserna och rör om till en slät smet.
Grädda i långpanna 20x30cm på bakplåtspapper, 150grader i ca 45minuter i nedre delen av ugnen.
Kolla med sticka när den någorlunda börjar stadga sig.
Kakan blir 5cm hög.
Denna kaka blir bäst om den får stå och svalna i kylen sen en stund. Låt den dock svalna på bänken först.
Bitarna blir finare om den får kallna. Skär i önskad storlek.
Servera med mariannefluff.
3 dl vispgrädde
100g mariannegodis, finkrossad
Värm grädden (får ej koka) och rör ner godiset. Rör om tills godiset har smält.
Häll över i en bunke och ställ in i kylen i minst 6 timmar.
Vispa upp grädden och servera till kakan.
Kommentarer
Trackback