Dulce de leche




Älskar du gräddkola, choklad, grädde och banan så är detta något för dig. Ta en sked, smaka, blunda och njut! I detta recept har jag valt att göra flera små bakelser i stället en stor tårta. Tillfredsställelse för både ögon, magen och gommen.


3 st Ägg
1,5 dl Strösocker
1 tsk Ögon bakpulver
1-2 msk Ögon kakao
3/4 dl Potatismjöl
2 st Kondenserad mjölk på burk
4 st Bananer
3 dl Vispgrädde
pistagenötter, hackade
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl och rör ner i ägg smeten. Vispa till en jämn smet.

Häll ut i en bakplåtsklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 5 min i 250 grader.

Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna. Ta en rund springform och tryck ut en rundel ur kakan och sätt tillbaka rundeln i springformen.

Koka burkarna med kondenserad mjölk i ca 2,5 timme. Kom ihåg att burkarna ska vara vatten täckta hela tiden annars blir det tryck i burkarna. Ta bort etiketterna innan.

Nu har den kondenserade mjölken blivit kola/toffee i burken. Häll bort vattnet och låt burkarna svalna. Du kan koka burkarna dagen innan.

Bred nu på kola/toffeen på chokladbotten och skiva på bananer.

Vispa grädden och bred den ovanpå bananerna. Tips! Använd smörpapper runt kanterna i formen.

Ställ i frysen i ett par timmar. Ta ut en stund innan servering.

När det är dags att servera, pudra med en ½ matsked ögonkakao och strö ev. på hackade pistagenötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0