Dulce de leche
Älskar du gräddkola, choklad, grädde och banan så är detta något för dig. Ta en sked, smaka, blunda och njut! I detta recept har jag valt att göra flera små bakelser i stället en stor tårta. Tillfredsställelse för både ögon, magen och gommen.
3 st | Ägg |
1,5 dl | Strösocker |
1 tsk | Ögon bakpulver |
1-2 msk | Ögon kakao |
3/4 dl | Potatismjöl |
2 st | Kondenserad mjölk på burk |
4 st | Bananer |
3 dl | Vispgrädde |
pistagenötter, hackade |
Häll ut i en bakplåtsklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 5 min i 250 grader.
Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna. Ta en rund springform och tryck ut en rundel ur kakan och sätt tillbaka rundeln i springformen.
Koka burkarna med kondenserad mjölk i ca 2,5 timme. Kom ihåg att burkarna ska vara vatten täckta hela tiden annars blir det tryck i burkarna. Ta bort etiketterna innan.
Nu har den kondenserade mjölken blivit kola/toffee i burken. Häll bort vattnet och låt burkarna svalna. Du kan koka burkarna dagen innan.
Bred nu på kola/toffeen på chokladbotten och skiva på bananer.
Vispa grädden och bred den ovanpå bananerna. Tips! Använd smörpapper runt kanterna i formen.
Ställ i frysen i ett par timmar. Ta ut en stund innan servering.
När det är dags att servera, pudra med en ½ matsked ögonkakao och strö ev. på hackade pistagenötter.
Kommentarer
Trackback